Helyi közélet

2019.02.28. 11:29

Teológuskonferencia doktoranduszokkal

Nyíregyháza - A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya az idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok Nemzetközi Teológuskonferenciáját.

Nyíregyháza - A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya az idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok Nemzetközi Teológuskonferenciáját.

A komoly múltra visszatekintő rendezvény bemutatkozási lehetőséget nyújt azon PhD-hallgatóknak és fiatal kutatóknak, akik arra tették fel tudományos pályájukat, hogy a legkülönfélébb aspektusokból tanulmányozzák a hit misztériumát.

A tanácskozásnak az idén – a rendezvény történetében először – a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ad otthont. A főiskola Magyarország egyetlen görögkatolikus felsőoktatási intézménye, és a konferencia megrendezésével szeretnék ráirányítani a figyelmet a főiskolára, és magára a görögkatolikus egyházra is.

Március 1-én, pénteken 16 órakor kezdődik a konferencia ünnepélyes megnyitója, melyen elhangzanak a rendezvény védnökeinek köszöntő szavai, majd az érdeklődők a liturgiatudományi, alkalmazott teológiai, illetve a két egyháztörténelmi szekció munkálataiba tekinthetnek be.

Kinevelik az utódokat

A konferencia második napját olyan neves oktatók, kutatók előadásai vezetik fel, akik maguk is fontosnak tartják az utánpótlás kinevelését, a fiatal kutatók előrehaladását a teológia és a hozzá kapcsolódó tudományok területén. A rendezvényt Patsch Ferenc SJ, Csiszár Klára és Nagypál Szabolcs plenáris előadásai nyitják szombaton 9 órától, majd 11 órától megkezdődnek az ülések a Szentírástudományi, Vallástudományi, Egyházjogi és az Egyháztörténelem I-II. illetve az Alkalmazott Teológiai, Szisztematikus Teológiai és az Interdiszciplináris szekciókban. A rendezvényen összesen 65 előadás hangzik el.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában