Helyi közélet

2019.03.27. 14:04

Átadták a Készenléti Rendőrség új nyírbátori létesítményét

Nyírbátor - Az épületkomplexum korszerű elhelyezést biztosít a határon szolgálatot teljesítő rendőröknek.

Nyírbátor - Az épületkomplexum korszerű elhelyezést biztosít a határon szolgálatot teljesítő rendőröknek.

Egység, hűség, becsület – olvasható a Készenléti Rendőrség (KR) jelmondata a Nyírbátorban szerdán átadott új épületben is.

– Egy 2016-os kormánydöntés értelmében a határőrizet megerősítésére háromezerrel nőtt a Készenléti Rendőrség létszáma, és a meglévő hét mellett további nyolc határvadász bevetési osztályt hoztak létre elsősorban vidéki székhelyeken – elevenítette fel az előzményeket Miskolczi Csanád rendőr ezredes, a KR Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóságának vezetője. A kormány 2017-ben és 2018-ban 96,9 milliárd forintot adott a rendőri létszám feltöltésére, a felszerelések beszerzésére, a megfelelő infrastruktúra kialakítására. Tavaly júliusra felvették a háromezer új határvadászt, s minden székhelyen megkezdődött az elhelyezési körletek építése, majd átadása.

Fegyverszoba, konditerem

– A XXII. határvadász bevetési osztály Nyírbátorban az idén februárban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, 309 készenléti rendőr lát el itt szolgálatot. A határ- és a közterületek rendjének fenntartása mellett az alegység készenléti szolgálatot is teljesít, az új objektum pedig biztosítja az állomány elhelyezését – hangsúlyozta Miskolczi Csanád.

A megyei rendőr-főkapitányság vagyonkezelésében lévő Bocskai úti területen felépített, mintegy hétezer négyzetméter alapterületű két épület egyikében 110 pihenőkörlet, irodák, teakonyhák, raktárak, hat fegyverszoba, eligazítóhelyiség, konditerem kapott helyet. A másik épületben, a garzonszállón 74 kétágyas, minikonyhával, vizes­blokkal ellátott szoba található, melyből kettő mozgáskorlátozottaknak készült.

– A 100 éves Báthory István-laktanyában szolgáló katonákra, határőrökre és rend­őrökre mindig büszke volt és most is az Nyírbátor és a környező települések lakossága, mert ha a hazáért áldozatot kellett hozni, abban élen jártak s járnak – mondta köszöntőjében dr. Simon Miklós, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke, országgyűlési képviselő. – A térség közbiztonsága jelentősen javult az elmúlt években, amiért köszönet illeti a helyben szolgáló rendőröket, készenléti rendőröket, a bevándorlási hivatal befogadóállomásán dolgozó munkatársait – fogalmazott Simon Miklós.

– A helyiek nem örültek annak, hogy 2005 áprilisában a nyírbátori laktanyába költöztették az idegenrendészeti közösségi szállást, s most sem lehet örülni annak, hogy terroristák, terroristagyanús elemek is elvegyülnek az itt lévő illegális bevándorlók között – fogalmazott a képviselő, utalva arra, hogy pár nappal ezelőtt itt fogták el az Iszlám Állam egyik tagját. – Az új épületekkel az itt szolgáló határrendészek munkafeltételei, az új szolgálati lakások kialakításával pedig a fiatal rendőrök lakhatási feltételei javultak, ami segíti a fiatalok letelepedését, a rendőrség megtartó­erejét – mondta.

BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában