Helyi közélet

2019.03.09. 17:33

Hihetetlen, de 68 éve házas ez a nyíregyházi pár - És bizony elmondták, mi a hosszú házasság titka!

Nyíregyháza - Hihetetlen, de László és Jolánka már közel hét évtizede éve házasok. A férfi pedig azt mondja: ha még egyszer nősülne, újra Jolánkát venné el!

Nyíregyháza - Hihetetlen, de László és Jolánka már közel hét évtizede éve házasok. A férfi pedig azt mondja: ha még egyszer nősülne, újra Jolánkát venné el!

– Soha nem veszekedtünk, ha volt is súrlódás, az is mindig csak a gyerekek miatt volt – mesélte a Blikknek Laci bácsi. – Így megy ez, látja!? Kiegészítjük egymást majdnem hét évtizede. Engem a lábam már cserben hagyott, de a feleségem a mai napig teljesen fitt.

Nem volt könnyű a kezdet: – Mint a nyúl, úgy futott hazáig, miután megcsókoltam - mesélte a férj, aki egykor rendőrként dolgozott. Az első csókot aztán éveken át tartó levelezés követte, majd a férfi az áthelyezését kérte Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, hogy együtt lehessen szerelmével. 1951-ben végül összekötötték életüket.

A közel 70 évnyi együttlét alatt pedig három gyermekkel, négy unokával és hét dédunokával bővült családjuk.

És, hogy mi a hosszú házasság titka?

Laci bácsi szerint egyszerű: szeretni kell egymást, és sok mindent elnézni a másiknak.

– Amikor pedig elfogy a türelem, inni kell egy pohár vizet, és megszűnik a harag - mondta a házaspár.

Forrás: blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában