Helyi közélet

2019.03.11. 12:53

Kőkemény dráma a legősibb viszonyról

Nyíregyháza - Az előadás Ingmar Bergman 1978-ban készült híres filmjének forgatókönyve alapján készült.

Nyíregyháza - Az előadás Ingmar Bergman 1978-ban készült híres filmjének forgatókönyve alapján készült.

Eva karácsonyra haza hívja évek óta nem látott anyját, Charlotte-ot; férjével, Viktorral nagyon készülnek a találkozásra. Az elismert és gazdag zongoraművésznő nem tudta, hogy Eva magához vette másik leányát, a fogyatékos Helenát, akit még ő helyezett el egy intézetben. Van mit megbeszélniük az ünnepek alatt. Anya és lánya szeretetre vágyva küzdenek egymás elismeréséért, megértéséért, tiszteletéért.

Nem női nyavalygás

„Ez a Vörös Róbert által rendezett Őszi szonáta nem tartozik a habos, könnyű kis esti mesék közé, nem afféle apró buborék. Kőkemény dráma, ami bizony a közönség lelkét is megfogja, mert a legősibb viszonnyal, az anya-gyermek kapcsolattal velejáró, szülői felelősség- és kötelességtudattal szembesíti a nézőket. Nem afféle női magazinos nyavalygás jelenik meg a színen, hanem két asszony vergődése, akik nem képesek másra, mint csak újabb, sőt még mélyebb sebeket adni és kapni” – írja színikritikájában Petővári Ágnes.

Az egyrészes drámát a Váci Mihály Kulturális Központ Lehozzuk önnek a csillagokat! programsorozatának részeként március 31-én 18 órától láthatja a közönség Udvaros Dorottya, Radnay Csilla, Szél Attila és Fodor Annamária előadásában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában