Helyi közélet

2019.03.12. 12:36

Kötetbemutató és emlékezés Képes Gézára

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület és a Móricz Zsigmond Olvasókör március 27-én 16 órakor a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban várja az irodalomkedvelőket.

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület és a Móricz Zsigmond Olvasókör március 27-én 16 órakor a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban várja az irodalomkedvelőket. Oláh András Visszafelé című verseskötetét Pénzes Ottó, a Képes Géza Általános Iskola vezetője, a Mátészalkai Művészetbarát Egyesület elnöke mutatja be, közreműködik Abonyiné Antal Anna ny. könyvtáros tanár.

Képes Gézára születésének 110., halálának 30. évfordulója alkalmából Oláh András költő emlékezik. Képes Géza első verseskötete 1933-ban jelent meg, verseiben hatalmas művelődéstörténeti tudás halmozódott fel, megszületésükben az indulat, a spontaneitás is nagy szerepet kapott. Munkásságában kiemelkedő szerepet játszanak műfordításai: a nyugati nyelvek mellett az összes finnugor nyelvből fordított.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában