Helyi közélet

2019.03.27. 12:33

Papírhajók úsztak a dögei uszodában

Döge - Aki részt vett a víz világnapi rendezvényen, süteményt és csokoládét kapott ajándékba.

Döge - Aki részt vett a víz világnapi rendezvényen, süteményt és csokoládét kapott ajándékba.

Évek óta hagyomány a dögei Ölbey Irén Általános Iskolában, hogy a víz világnapján játékos rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a vizek fontosságára.

Versek a vízről, a tavaszról

Korábban már készítettek szennyvíztisztító modellt, vízimalommakettet, gyűjtöttek ásványvizes palackokat, újrahasznosított papírt állítottak elő, ökobárkákat ­barkácsoltak – felsorolni is hosszú lenne, hogy mennyi mindennel próbálnak kö­zösséget és szemléletet formálni.

Agárdy Sándor intézményvezető hetekkel ezelőtt kidolgozta az egész programsorozatot. A népes hallgatóság előtt rövid beszédet tartott a víz életünkben betöltött szerepéről és a víztakarékosságról. Titka Hanna, Zakor Réka, Horváth Ramóna és Bódi Dávid 6. osztályos, valamint Vilmán László 8. osztályos tanulók szavaltak a vízről, a tavaszról. Utána ötven kék „vízcseppdiót” kellett megtalálniuk a diákoknak az iskolaudvaron, amiért csoki járt. Azt követte az osztályok papírbrikett-bemutatója. Valamennyien már hetek óta készítették a sajátságos tüzelőanyagot, ezúttal pedig vidám jelenetekkel mutatták be a elkészítés folyamatát és a majdani felhasználást.

Ilyen még nem volt Dögében: az uszodában különleges papírhajókat engedtek vízre. Óriási biztatás mellett úsztatták át a hajókat a medence túloldalára. Valamennyi tanuló süteményt és csokoládét kapott az önkormányzattól a fáradozása jutalmául.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában