Helyi közélet

2019.03.07. 15:52

Szabálytalankodókra vadásztak: csekkolták a zsaruk, mennyire kaotikus a helyzet a nyíregyházi zebrákon...

Nyíregyháza - Kontrollálták a zebrán átkelés szabályosságát.

Nyíregyháza - Kontrollálták a zebrán átkelés szabályosságát.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a helyi közterület-felügyelet munkatársaival közösen ellenőrizte a megyeszékhelyen a kiemelt gyalogos-átkelőhelyek környezetét kedden. A kontroll kiterjedt a gyalogos és kerékpáros közlekedőkre, valamint azon járművezetőkre, akik az átkelőhelyen szabálytalanul nem adtak áthaladási elsőbbséget a gyalogosoknak.

Voltak olyan járművezetők, akik annak ellenére sem álltak meg a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt, hogy azon a gyalogos már éppen áthaladt. A rendőrök a demonstratív ellenőrzés ideje alatt minden szabályszegővel szemben eljártak.

A hatóságok munkatársai vizsgálták és intézkedtek azon gépkocsivezetőkkel szemben is, akik az „Állj! ­Elsőbbségadás kötelező” ­jelzőtáblával ellátott útkereszteződésekben a szabályokat megszegve nem álltak meg.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai továbbra is mindent megtesznek a kiemelt súlyú szabálysértések visszaszorítása, valamint a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében! A közlekedők az év további részében is folyamatosan számíthatnak hasonló ellenőrzésekre! – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában