Helyi közélet

2019.03.26. 15:25

Számos ügyfelén segít a város népszerű jogásza

Nyíregyháza - Dr. Thuróczy Csaba képes arra, hogy utat mutasson a jövő ügyvédei számára.

Nyíregyháza - Dr. Thuróczy Csaba képes arra, hogy utat mutasson a jövő ügyvédei számára.

Összesen ötven, jogi területen eltöltött év – melyből negyven az ügyvédi hivatásához kötődik – önmagában is alapot adhatna egy életműdíj odaítélésére.

Dr. Thuróczy Csaba ügyvéd – vagy ahogy mindenki ismeri, Csaba bácsi – esetében azonban ettől többről van szó.

Nem pusztán a szakmai sikerek és a háta mögött hagyott dolgos évek, hanem többek között az a fajta világlátás, mely munkáját ma is ­töretlenül jellemzi, fémjelzi: a megegyezésre, egyezségre ­törekvés adja az alapját annak, hogy a Nyíregyházi Ügyvédi Kamara március 9-én megtartott közgyűlésén eddigi munkájának elismeré­seként Életműdíjban részesítette.

A futballt is szívébe zárta

Nem csak a jogászvilágában jártasak ismerik őt, hiszen a helyi társasági élet állandó tagja, a sport szerelmese, támogatója, aki a család, a ­barátok és az ügyfelek mellett a labdarúgást is szívébe zárta. Dr. Thuróczy Csaba nyolc­vanhoz közel ma is aktívan részt vesz az Ügyvédi Kamara közéletében, hiszen, mint ahogyan jelenleg is, több ciklus óta ő tölti be az Etikai ­Bizottság elnöki tisztségét. Örömmel tekint vissza a ­SZAÉV-nél és SZAVICSAV-nál végzett munkájára, de minden túlzás nélkül mondhatjuk, igazi hivatásának az ügyvédi szakma gyakorlását tartja.

A praxisban igazán elemében

A több évtizedes, generációkon átívelő, jelentős szakmai sikerekkel és olykor nehéz emberi pillanatokkal is tarkított, a polgári jog, családjog területén kialakított praxisa az, ahol igazán elemében, otthon érzi magát. Töretlen jókedvvel és munkabírással segíti ma is ügyfeleit, nincs olyan hivatal, ahol a „szokásos bírósági kör” mellett fel ne tűnne nap mint nap, derűt és egy-egy kedves szót maga után hagyva.

Dr. Thuróczy Csabában a klasszikus ügyvédi iskola egyik olyan képviselőjét tisztelhetjük, aki képes arra, hogy a múltat idézve mutasson utat a jövő ügyvédei számára.

- Dr. Huszár Dániel -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában