EP-választás

2019.05.13. 14:15

LMP: Több „zöld képviselőre” van szükség

Európa zöld lesz, vagy Európa nem lesz? – ez a május 26-ai választás legfőbb kérdése – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Kanász Nagy Máté.

Az LMP országos elnökségének titkára szerint ez az utolsó EP-választás, amikor olyan EP-képviselőket választhatunk, akik tehetnek a klímaváltozás ellen. Az éghajlatváltozást nem tudjuk megállítani, de az utolsó órában vagyunk, hogy fel tudjunk készülni a negatív következményekre, melyeket már érzékelünk az időjárásban, a drasztikusan emelkedő zöldség és a gyümölcs árakban.

A mezőgazdaságot át kell állítani olyan fajtákra, mezőgazdasági kultúrákra, melyek jól tűrik a szárazságot, hazánknak is csatlakoznia kell az Európai Klímatervhez, hogy 2030-ig 45 százalékra csökkenjen, 2050-re pedig szűnjön meg a üvegházhatású gázok kibocsátása az unióban.

Olyan Európát, Magyarországot és feltételeket kell hagynunk a jövő generációi számára, mint amiben mi még élünk – mondta. Dr. Szoboszlay György Csaba, az LMP megyei területi szervezetének elnökségi tagja hozzátette: globális megoldásokra van szükség a klímaváltozás megállítására, ezért kell minél több „zöld képviselő” az EP-be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában