Munkáspárt sajtótájékoztató

2019.05.21. 10:50

Munkáspárt: „Európai Egyesült Államok helyett a nemzetek Európájára van szükség”

A Munkáspárt az egyetlen baloldali, nemzeti, ellenzéki párt Magyarországon – fogalmazott a párt elnöke keddi, nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

Thürmer Gyula elmondta, hogy a Munkáspárt egyike annak a kilenc pártnak, amely indul az európai parlamenti választásokon: úgy éreztük, hogy az Európai Unió falai omladoznak, új megoldásokra van szükség, újra kell tárgyalni az alapszerződést, mert a jelenlegi alapján az EU problémáit nem lehet megoldani. Egy új szerződésben erősíteni kell demokratikus együttműködést, a nemzeti önállóságot, a nemzeti szuverenitás elemeit – fogalmazott Thürmer Gyula, hozzátéve: Európai Egyesült Államok helyett a nemzetek Európájára van szükség. – Nem akarunk háborút, nem akarunk szankciókat Oroszországgal szemben, hanem békés együttműködést szeretnénk, minden nemzettel békére törekszünk. Az illegális bevándorlást minden eszközzel meg kell akadályozni, arról pedig a nemzeteknek kell dönteniük, hogy kiket engednek be a hazájukba; meg kell őrizni nyelvünket, kultúránkat, identitásunkat – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában