Bátrak Ligája

2019.06.11. 16:05

Bátor kisvárdaiak

Tatabányai sikerrel zárult a Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa elnevezésű iskolai vetélkedősorozat.

Ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat a fiatalok

Megyénket egy kisvárdai iskola képviselte, a fiataloknak sajnos nem sikerült felállniuk a dobogóra, de sporteszközöket kaptak jutalmul.

Hét területi selejtező

A Honvédelmi Sportszövetség II. Rákóczi Ferenc fejedelem emléke előtt is tisztelegve szervezte meg az idei sport- és ügyességi versenysorozatot, amely március 1-jén Gyulán rajtolt. Minden állomásról, a hét területi selejtezőről a legjobb magyar és a legjobb határon túli iskola került a döntőbe. Az idén – a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából, együttműködve a nemzetpolitikai államtitkársággal – lehetőség nyílt arra, hogy külhoni magyar oktatási intézményben tanuló diákokból álló csapatok is megméressék magukat. Az iskoláknak minimum két lány szerepeltetésével nyolcfős csapatot kellett összeállítaniuk.

Ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat a fiatalok

– Egy fantasztikus sorozat döntőjéhez érkeztünk – hangsúlyozta Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. – A történelmi Magyarországra is kitekintettünk, hiszen a fináléban hét határon túli magyar iskola is képviseli magát.

Kitért rá: a sportszerű küzdelmek, versenyek abban is segítenek, hogy a diákok már fiatalkorban fontos tapasztalatokat gyűjtsenek, így felkészültebbé váljanak – fogalmazott Simicskó István.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában