Séta közben tanulhatunk is

2019.06.07. 17:29

Erdei sétány és ökológiai sétaút

Hét kilométernyi gyaloglásra csábítanak Sóstófürdőn.

Fotó: Sipeki Péter

A színes térkövek már messziről jól láthatóvá teszik a Nyíregyházi Állatpark új, hátsó bejáratát, azonban ez nem csak egy bejárat. – Újabb különlegesség – jegyezte meg Gajdos László, az állatpark igazgatója.

A pénteki átadáson elhangzott: az Erdei-tornapályánál lévő Ózoon Hotel mellől indul egy 3 kilométeres erdei sétány. Ha valaki sportosan, vagy csak a természetben járva szeretne eljutni hozzánk már kényelmesen, a város legszebb természeti értékén a Sóstói-erdőn keresztül teheti meg. A tanösvényen a látogatók nemcsak sétálhatnak, hanem a kihelyezett táblákat tanulmányozva megismerkedhetnek az erdő flórájával és faunájával, a Nyírséggel. Bepillantást nyerhetnek az erdőgazdálkodásba, a padokon megpihenve pedig gyönyörködhetnek az erdő szépségében. A kikapcsolódást, a pihenést és a kényelmet szolgálják a szalonnasütő helyek, az esőbeállók és asztalok.

– A sétány végén ott a gyalog-kerékpárút, ahonnan pár méter az új bejárat, a parkunk déli oldalán – tette hozzá Gajdos László. Itt pénztárt, kerékpártárolót és vizesblokkot alakítottak ki, s innen elindulva egy négy kilométeres ökológiai utazáson vehetnek részt a látogatóink, akiknek negyven tájékoztató tábla segítségével bemutatjuk a Föld növény- és állatvilágát – sorolta az igazgató.

A hétmilliárd fejlesztés része

– Ez egy újabb TOP-os beruházás, amit örömmel adunk át – mondta dr. Kovács Ferenc, hozzátéve: ez a 298 milliós forintos beruházás része annak a hétmilliárd forintos csomagnak, amit az évente több mint ötszázezer látogatót vonzó állatpark fejlesztésére fordítanak. Két év múlva az Európában is egyedülálló, jégkorszakot bemutató látványosság átadásával zárul, ám még ezt megelőzően megépül az Indiánház, melynek a kivitelezési tendere már folyamatban van – mondta Nyíregyháza polgármestere, aki megjegyezte: a hét kilométeres sétány és sétaút tízezer lépéssel tehető meg.

Az átadáson Ágoston Ildikó és Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselők is arra biztattak mindenkit, járják végig ezt a hét kilométert, mert ez több mint egy séta: tanulás és kikapcsolódás is, egy rendhagyó turisztikai látványosság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában