Hajtsunk a biztonságra!

2019.06.01. 14:39

Sóstóig tekertek a Michelin Bringafesztiválon

Szombaton délután elstartolt a kilencedik Michelin Bringafesztivál.

Fotó: Sipeki Péter

Az idei vidám kerekezés megmozgatta a családokat, a fiatalokat és az idősebbeket is. Már kora délelőtt rengetegen regisztráltak Nyíregyháza legnépszerűbb bringás rendezvényére. A Kossuth tér egész délelőtt Till Attila poénjaitól volt hangos, a népszerű műsorvezető évek óta vendége a nyárindító kerékpáros bulinak, melynek mottója: „Közlekedjünk együtt biztonságban, vigyázzunk egymásra!”

– Újdonságokkal is jövünk az idén – mutatott a színpadon álló E-bikera dr. Nemes Attila a multinacionális cég ügyvezetője, akitől számos érdekesség mellett megtudtunk azt is, hogy az elektromos kétkerekűre cégük gyártja a gumiabroncsokat. A biciklis had a jól megszokott terepen mozgott: a Luther utcától egészen Sóstóig teljes védőfelszerelésben indult neki a távnak. – Nyíregyházán az elmúlt éveken sikerült hálózatba rendezni a kerékpárutakat, és újak is épültek, így azok, akik szívesen tekernek, összesen 71 kilométer hosszan élvezhetik a bicikliutakat – mondta dr. Kovács Ferenc, polgármester, aki a menet elején kerekezett Sóstóig.

 

A kísérőprogramokban sem csalódhatott senki: a belvárosban a gyerekektől kezdve, az extrém sportokat kedvelőkig, mindenki jól szórakozhatott. Volt bringabalett a színpadon, látványos triál bemutató, sok-sok zenével tarkított műsorszámok, közlekedésbiztonsági játékok és értékes nyeremények.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában