Helyi közélet

2019.07.02. 10:32

A vérszívók ellen marad az intenzív védekezés

Az elmúlt héthez hasonlóan a következő napokban is teljes intenzitással zajlik az országos szúnyoggyérítési program.

A szúnyoginvázió miatt minden eddiginél nagyobb területen, minden eddiginél több településen dolgoznak a szakemberek a helyzet javításán. A múlt héten 120 ezer hektáron gyérítettek, a következő hetekben hasonló intenzitással zajlanak a kezelések az ártalom csökkentéséig.

A rovarszakértők folyamatosan mérik, hogy az ország mely területén van a legtöbb szúnyog, ez alapján dől el, hogy hol a legsürgősebb a beavatkozás. Az intenzív védekezési munkák mindaddig zajlanak, amíg sikerül elfogadható szintre csökkenteni a szúnyogártalmat.

Az önkormányzatok is

A héten összesen 477 településen és 9 budapesti kerület belterületén permetezik a szúnyogokat. Az, hogy melyik településen mikor permeteznek, elérhető a katasztrófavédelem weboldalán a heti programok menüpontnál. Az érintett települések külön-külön értesítést kapnak a munkák időpontjáról. A katasztrófavédelem által szervezett szúnyoggyérítést az önkormányzatok saját költségvetésük terhére kiegészíthetik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában