Lions Club

2019.07.09. 12:33

Nagyon ízlett a lángos a cserediákoknak

Olasz és francia diákok érezték remekül magukat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Lions Club jóvoltából.

A több mint 100 éves Lions-mozgalom a világ legnagyobb egyesületi alapon működő jótékonysági civil szervezete, több mint 200 országban másfél millióan vallják magukat tagnak. Noha leginkább a látássérültek helyzetének javítását tűzték ki a zászlajukra, a tevékenységi körükbe tartozik a Lions ifjúsági cseretábor program is.

Ciprustól Dániáig

A Lions Club minden évben több ezer fiatalnak teszi lehetővé, hogy a külföldi útja során más kultúrákat ismerhessen meg, elmerülhetnek a fogadó ország sajátosságaiban. A tábor előtt vagy után a helyi családoknál is eltöltenek néhány napot, hetet. A csereutazásra pályázni csakis a küldő ország Lions szervezetén keresztül lehet.

Megtekinthették Nyíregyházát felülnézetből

Ezúttal egy olasz és egy francia diákot fogadott az Első Nyíregyházi Lions Club részéről a Jeles és a Nyári család.

– Ezúttal tizenegy diák megy a világ minden részére klubunk támogatásával: Arany Bence és Oláh Petronella Olaszországba, Téglási Berta Svédországba, Farkas Hanna Dorka Dániába, Nyári Balázs Angliába, Nyári Péter Hollandiába, Nagy Dániel Litvániába, Imre Gábor Csehországba, Vinnai Milda Ciprusra, Nagy Boglárka és Garai Laura pedig Franciaországba utazhat cseretáborba – újságolta Jeles Emőke klubtag.

Virágot ültettek a Családok Átmeneti Otthonában

– Az olasz és a francia diák is remekül érezte magát megyénkben. A programok között szerepelt a Nyíregyházi Állatpark, a Jósa András Múzeum felkeresése, a nyírbátori Sárkány fürdő meglátogatása Belus Tamás felajánlásának köszönhetően, repülés a város felett Horváth Péter jóvoltából, emellett elbicikliztek Tokajba, voltunk a Családok Átmeneti Otthonában, ahova rengeteg virágot, paradicsompalántát, ajándékot, napernyőt, játékot vittünk, jártunk a Jósa András Oktatókórházban a Leo-futás adományátadásán. Minden este egy-egy klubtag meghívására magyar specialitásokat kóstolhattak meg – a legnagyobb sikere a lángosnak volt.

LTL

Ezek is érdekelhetik