Nézz be a párnák alá... is!

2019.07.15. 14:45

Nyíregyházi eset: ha ezt találod otthon a lakásban, tudd, már beköltözött hozzád a horror!

Kollégánk igencsak meglepődött, amikor valami nagyon furcsát fedezett fel harmadik emeleti, belvárosi lakásában az egyik fotel széktámlája alatt, a párna alján... Aztán hamarosan előkerült a felelős is.

Az apró, látszólag sárból készült szivarka alakú földgubók elsőre igen döbbenetes látványt nyújtottak. Aztán hamarosan előkerült a készítője is, egy jókora fekete darázs, aki simán beröppent az ablakon, és hozott magával némi földet is, hogy tovább folytassa a kőműveskelemenkedést.

A párna aljáról leszedett sárbölcsők, amik kissé összetörtek a procedúra során

Ő az agyagos darázs, vagy más néven lopódarázs, a sárból tapasztott kis építményeik pedig valójában fészkek.

Fotó: Wikipédia

Színtiszta Nyolcadik utas a halál

Noha az agyagos darázs maga békés jószág, igazából nehéz kiprovokálni belőle egy kiadós csípést, mégis elég riasztó: ami a keltető sárgubóban folyik, az bizony vegytiszta horror. Az agyagos darázs ugyanis nem csak belepetézik ezekbe a csini kis gubókba, de leszedált pókot is tesz a sárkriptába, hogy legyen miből falatoznia a kikelő csöppségnek. Fincsi!

Az agyagos darázs ráadásul elég rögeszmés jószág: ha egyszer kinéz magának egy jó keltető helyet, nehezen mond le róla. Egy dolog tudja meggyőzni róla, hogy adja fel a harcot: az pedig a csukott ablak.

Ami sajnos ilyenkor nyáron igencsak kivitelezhetetlen feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában