Szünetel a vonatközlekedés

2019.08.09. 16:54

Kis híján összeütközött a nyíregyházi vonat a szemből érkező intercityvel

A Rózsa és a Borsod IC-k néztek egymással farkasszemet, az eset miatt jelentős késésekre kell számítani.

Forrás: ÉKN-archív

Jelentős késésekre kell számítani a miskolci vonalon – adta hírül a MÁVINFORM. Eddig tisztázatlan okból Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól. A Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity kis sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól megállították a helyzet tisztázásig. A vonatközlekedés Hatvan–Hort-Csány–Vámosgyörk között a rendőrségi vizsgálat idejére szünetel, az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A két IC vonat utasait biztonságosan a Katasztrófavédelem segítségével szállítják át autóbuszokra. A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, a baleset körülményeinek tisztázása. A várakozó utasok részére a vonatokon vizet osztanak a vasúttársaság munkatársai. A miskolci vonalon jelentősen megnő az eljutási idő – olvasható a közleményben.

Az iho.hu közlekedési szakportál ekképp számolt be a rendkívüli eseményről: „Súlyos vasúti veszélyeztetés történt pénteken délután a 80-as vonalon, Hort-Csány állomásnál: majdnem frontálisan ütközött a Hatvanból Nyíregyházára induló Rózsa Intercity és a Miskolcról Hatvanba tartó Borsod IC. A két járat mozdonyai egymástól kevesebb, mint kétszáz méterre álltak meg, az állomás Vámosgyörk felőli végén.”

Frissítés: A helyszínelést befejezték Hort-Csánynál, így újraindult a vonatközlekedés. A menetrendszerű vonatforgalom fokozatosan állhat helyre, de ma a vonatfeltorlódások miatt még hosszabb lesz ez eljutási idő Budapest és Miskolc között. Az esemény miatt az érintett állomásokon az utasoknak ásványvizet oszt a vasúttársaság – tájékoztatott a MÁVINFORM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában