adni jó

2019.08.17. 15:30

Legyen érték a tanulás

Az egyházi segélyszervezetek is segítik a rászoruló családok gyermekeinek iskolakezdését.

Erzsébet-utalványok sorakoztak az adománydobozokban pénteken reggel Nyíregyházán, a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász Kossuth tér 10. szám alatti udvarán. Ide várták az egyházmegyei segélyszervezet megyei csoportvezetőit, akik eljuttatják a rászoruló családokhoz az ötezer forint értékű tanévkezdési támogatást.

Négyszáz családot segítenek

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Nyíregyházán kívül Kisvárdán, Rakamazon, Mátészalkán és Fehérgyarmaton is kiosztották a borítékokat, így a megyében a következő napokban 400 családhoz juthat el a felajánlás. Az utalványok mellett a segélyszervezet hagyományaihoz hűen taneszközöket is gyűjtött: iskolatáskákat, tanszereket és ruhákat osztanak szét ott, ahol elkél a segítség.

– Kiemelten támogatjuk a vihar sújtotta térségben élő családokat. Mint ismert, a ­június végi szélsőséges időjárás több mint 20 településen súlyosan megrongálta a lakóingatlanokat. Ahol nem volt biztosítás a házon, ott igen lassan megy a helyreállítás, mi ez idáig építőanyaggal, pénzbeli juttatással hoz­zájárultunk a munkákhoz, de azt is láttuk, hogy ezeknél a családoknál most sajnos éppen az iskolakezdésre üresedik ki a kassza, ezért rájuk kiemelt figyelmet fordítunk – ­mondta el a segélyelosztás főbb ­elvét Mészáros László karitászigazgató.

Hozzátette, természetesen más hátrányos helyzetben élő nagycsaládos is a látókörükben marad, hiszen tudják, hogy az iskolakezdés még azoknál a családoknál is megviseli a pénztárcát, ahol becsületesen dolgoznak és keresnek a szülők.

A karitász igazgatója elmondta azt is, küldetésük és feladatuk, hogy ne csak segítséget nyújtsanak, hanem szemléletet is formáljanak. Így a patronált közösségekben azt hangsúlyozzák: legyen érték számukra a tanulás és a munka.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában