Nagykálló

2019.09.27. 12:12

Ősi íjászvirtus Harangodon

Íjászok találkoznak ismét a nagykálló-harangodi erdőben.

Nyílzápor, felvonulás hagyományos íjász­öltözékben, versenyek és díjak – ez vár azokra, akik ellátogatnak a hétvégi íjászversenyre a nagykálló-harangodi erdőbe.

A Nagykállói Csillagösvény Íjász Egyesület a Keleti Gyepű napján rendezi meg az idei találkozót, szeptember 28-án és 29-én a Téka tábor területén. A 15 célos verseny nyitott, azon bárki indulhat bármilyen íjjal!

A hagyományos (magyar, tradi, reflex és egyéb) kategóriákban a szokásos módon lehetett nevezni. A Gyepű-tagok számára a minősítőversenyek eredménye beleszámít a „Gyepű bajnoka” címért folytatott küzdelembe.

A minősítésért járó arany-, ezüst- és bronzvereteket a vasárnapi távlövést követően a Gyepű Vezére adja át. Az idén bővült a programok sora: a nagykállói önkormányzat kérésére egy 3,5 kilométeres futóversenyt is rendeznek, amelyre a helyszínen lehet nevezni. Az akadályok között lesz íjászat, kelevézzel és fokossal célba dobó számok, kürtfújás, karikással tárgyak leverése, hordóugrás és labirintus is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában