Nyíregyháza

2019.10.30. 07:22

A hazai eredményekről szóltak Valenciában

A CARPE nemzetközi konzorcium régóta jegyzi a nyíregyházi Egészségügyi Kart is.

 

A nyíregyházi kar két küldötte | Fotó: KM

Október 23–25. között rendezték az idei 5. CARPE Konferenciát Valenciában, ahol a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának vezetői is képviseltették magukat.

A CARPE (Consortium for Applied Research and Profes­sional Education) egy nemzetközi konzorcium, melynek Európa vezető, alkalmazott tudományokkal foglalkozó egyetemei (Hamburgi Alkalmazott Tudományok Egyeteme, Manchesteri Metropolitan Egyetem, Turkui Alkalmazott Tudományok Egyeteme, Utrechti Alkalmazott Tudományok Egyeteme, Valenciai Politechnikai Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem) a tagjai. A mostani konferencia az oktatás, fenntarthatóság, innováció, társadalmi kihívások, vállalkozói készség, digitális átalakulás, az egészségügy és a jóllét témáit karolta fel.

A rendezvényen az egyetem nyíregyházi karát Rusinné dr. Fedor Anita megbízott általános és tudományos dékánhelyettes, valamint Jávorné dr. Erdei Renáta tanszékvezető képviselte. Előadásukban a munkaerő-piaci helyzet, a prekariátus (olyan növekvő létszámú társadalmi osztály, amely az osztályhierarchiában legalul foglal helyet, és amelyet állandó létbizonytalanság jellemez) jelensége és a szubjektív egészségi állapot összefüggéseinek empirikus eredményeit mutatták be Labor Market Situation, Precariate, Subjective Health, vagyis Munkaerő-piaci helyzet, prekariátus és szubjektív egészség címmel.

KM

Ezek is érdekelhetik