felújítás

2019.10.09. 12:44

Átgondolt fejlesztési koncepció szerint (fotók)

A Bethlen Gábor utca közel 70 millió forintból újult meg.

Fotó: PUSZTAI.Skapilali

Jelentős a forgalom a Bethlen Gábor utcán, ezért a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében elengedhetetlen volt a meglévő burkolatfelület és a szegély rendbe tétele, illetve a útburkolat megerősítése. A 415 méternyi szakaszon elvégzett felújítási munkálatok véget értek, az útszakaszt a megyeszékhely önkormányzata szerdán délelőtt adta át hivatalosan is a közlekedőknek.

- A Bethlen Gábor utca köti össze a belvárost és a Kertvárost, így ezen részén jelentős az autós- és kerékpárforgalom. Nem véletlenül alakítottunk ki ezen a szakaszon három okos zebrát is – fogalmazott a szerdai átadóünnepségen dr. Kovács Ferenc.

Nyíregyháza polgármestere elmondta: a közel 70 millió forintból megvalósult Bethlen Gábor utcai fejlesztés része annak a közel egymilliárd forint összértékű TOP-os projektnek, mely érintette a Blaha Lujza sétányt, és érinti a Debreceni, a Vasvári Pál és a Rákóczi utcákat is.

Tervszerű fejlesztések

A szerdán átadott beruházás részeként a szakemberek 22 méteren elvégezték a járdák, 17 méteren a kerékpárút felújítását is.

- A Bethlen Gábor utca környékén több oktatási intézmény is található, ezért is volt időszerű ez a felújítás. A 4-es számú választókörzetben a Rákóczi és a Vasvári Pál utca közlekedésminősége is javul, biztonságosabbá válik a közlekedés – fogalmazott Andó Károly, a városrész önkormányzati képviselője, aki szerint a megyeszékhelyen tervszerű és átgondolt útfejlesztési koncepció szerint dolgoznak a szakemberek.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában