népművészet

2019.11.08. 07:21

Szakmai továbbképzés és művészeti szakkörök

Tizennegyedik alkalommal szervez megyei textilművészeti szakmai továbbképzést a Népművészeti Egyesület szabolcs-szatmár-beregi szervezetének szőnyegszövő szakága november 9-én, szombaton 10 és 16 óra között.

A rendezvény témája a guba története, illetve az, hogy hogyan használták modern felsőruházatként, esetleg kiegészítőként a racka juh gyapját. A szakmai előadást és bemutatót Dezsőné Borbély Emma szövő tartja, majd a gyakorlatot is a népi iparművész vezeti, míg a kezdők gyakorlati oktatásáról Gráf Zsuzsanna szövő gondoskodik. A továbbképzés helyszíne a Népművészeti Egyesület megyei szervezetének Széchenyi utcai alkotóháza, jelentkezni a 70/256-6988-as telefonszámon lehet.

Mindezek mellett a szövő és a fafaragó szakágakban ugyanitt népművészeti szakköröket is szerveznek. A foglalkozásokat szerdai és csütörtöki napokon tartják 16 és 19 óra között. A szakkörökkel kapcsolatban a fenti számon túl a 20/338-6123-as telefonos elérhetőségen lehet további információkat kérni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában