lógjunk anyuval!

2020.01.03. 08:06

Lógással kezdik az évet

Kellemes kikapcsolódást és vidám hangulatú közös mozgást ígér az érdeklődőknek a tánccsoport.

dav

Nyíregyháza. Újraértelmezte az „együtt lógás” kifejezést pár lelkes kisgyermekes édesanya a szabolcsi megyeszékhelyen: náluk ez nem lustálkodást vagy céltalan időtöltést jelent. A Lógjunk Anyuval tagjai babahordozós táncaikkal számos nyíregyházi rendezvényen megfordultak már.

Tánc a babákkal

A Lógjunk Anyuval csapata 2020-ban sem pihen: január 7-én, kedden 9.45-től 11.30-ig várja tánctermükben a családokat, ahol egy kis beszélgetés, bemelegítés és persze közös tánc szerepel a programok között. Előzetes egyeztetéssel akár hordozót is biztosítanak az anyukáknak, a rendezvény részleteiről a Lógjunk Anyuval közösségi oldalain tájékozódhatnak az érdeklődők.

A babahordozós táncok és a közös mozgás ötlete 2018 tavaszán született meg: eleinte a szabadban, az erdei tornapályán gyűltek össze az anyukák csemetéikkel, majd ahogy egyre nagyobb méreteket öltött a kezdeményezés, beköltöztek belvárosi tánctermükbe.

A tagok célja, hogy megmutassák, a kisgyermekes édesanyák is megtalálhatják az időt és az alkalmat a kikapcsolódásra, illetve a babahordozással kapcsolatban is szívesen segítenek a szülőknek.

– A legfontosabb, hogy az anyuka szeresse a hordozást, és legyen tisztában az előnyeivel. Persze fennáll a kockázata annak is, hogy a gyermek ragaszkodóbb lesz. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a hordozással az édesanyának felszabadul a két keze, és a kicsi is könnyebben megnyugtatható, ha az anyuka magára köti – nyilatkozta korábban lapunknak Magyar Nóra, a Lógjunk Anyuval Egyesület elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában