sajtótájékoztató

2020.02.17. 12:14

Biztosnak és stabilnak látja Nyíregyháza költségvetését a Fidesz

– A tavaly novemberi közgyűlésen elfogadott befektetésösztönzési stratégia iránymutatással szolgál Nyíregyháza városvezetése számára, milyen lépésekkel segítse elő a vállalkozói szektor versenyképességének javítását, a foglalkoztatottság bővítését – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján dr. Tirpák György.

Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: adottságai és lehetőségei révén a megyeszékhely a nemzetközi működőtőke egyik vonzó befektetési célpontjává vált, az önkormányzat munkahelyteremtést elősegítő, beruházásösztönző, valamint a fiatal szakemberek, diplomások megtartását szorgalmazó lépései szintén optimizmusra adnak okot.

Nagy Szabina önkormányzati képviselő azt taglalta, hogy a 2020-as költségvetésben mennyi forrás jut majd szociális kiadásokra, gyermekétkeztetésre, rendszeres és eseti támogatásokra, kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatokra, intézményfelújításokra, köznevelési és egészségügyi feladatok ellátására. Biztosnak és stabilnak értékelte az elfogadott költségvetést, mely a saját és a pályázati forrásokból megvalósítandó beruházásokra is lehetőséget teremt.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában