lemondott a polgármester

2020.02.25. 07:14

Egészségügyi okok állnak a távozás mögött

A község honlapján ugyan még Pálinkás György polgármester köszöntője olvasható, és másutt is megtalálható az elérhetősége, péntek óta nincs választott vezetője a falunak.

Gál Szilvia körjegyzőtől megtudtuk, hogy Pálinkás György pénteken írásban valóban beadta a felmondását, és ahogy az önkormányzati törvényben írva van, azzal a nappal meg is szűnt a megbízatása.

– A jogszabályi rendelkezésnek megfelelően – mivel a képviselő-testület elfogadta a volt polgármester lemondását – a polgármesteri teendőket az alpolgármester látja el. Mindezek mellett a kialakult helyzet időközi választás kiírását is maga után vonja – hallhattuk a jegyzőtől.

– Hogy az időközi választásra mikor kerül sor, azt egyelőre nem tudni, a napját a helyi választási bizottság fogja kijelölni. Remélhetően sikeres lesz, mert ha nem, akkor meg kell ismételni a voksolást, és az alpolgármester mindaddig köteles vinni a folyó ügyeket – mondta el az ilyenkor várható eljárás menetét Gál Szilvia. Szavaiból az is kiderült, hogy hamarosan egy munkakör átadás-átvétel is esedékessé válik.

Nem folytathatja

Természetesen megkerestük a leköszönő Pálinkás Györgyöt is, hogy a távozásának okáról érdeklődjünk. – Nagyon egyszerű, mindennek egészségügyi okai vannak, semmi egyéb – zárta rövidre a kérdést.

– Olyan betegségről van szó, ami nemrég derült ki nálam, és sajnos romló tendenciát mutat, így nem folytathattam tovább a munkát – nyilatkozta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában