a hősök köztünk élnek

2020.02.12. 07:20

Szolgálatban és azon kívül is segítenek – számukra ez teljesen természetes

Semmi rendkívüli nincs abban, amit tettünk – mondják az égő autó sofőrjét megmentő rendőrök.

Fotó: Sipeki Péter

– Egy pillanatig sem gondolkodtunk, mert teljesen természetes, hogy ha valaki bajba kerül, segítünk – és ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy szolgálatban vagyunk, vagy sem – mesélte lapunknak Kiss Balázs r. törzsőrmester, járőrvezető és Tóth Gábor r. őrmester, járőr, akik szombaton este egy égő autóból mentették ki a sofőrt.

Nem késlekedhettek

A 403-as elkerülő út és a 41-es számú főút kereszteződésében haladt egy Volkswagen Caddy, amikor a sofőr áthajtott a körforgalmon, felborult, és nekiütközött egy szabályosan közlekedő BMW-nek. Az ütközés erejétől a VW a tetejére borult, a motortérből lángok csaptak fel.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrsének munkatársai éppen szolgálatból tartottak hazafelé, és látták a balesetet.

– A Volkswagen Záhony felől érkezett,

átugratott a körforgalmon, és felborult.

Ha nem láttuk volna, hogy ég a motortér, nem nyúlhattunk volna a sofőrhöz, hiszen nem tudhatjuk, hogy milyenek a sérülései, ezért meg kell várni a mentőket – ez az előírás.

Most viszont félő volt, hogy a lángok továbbterjednek, és felrobban az autó, ezért nem késlekedhettünk. Gábor megpróbált kommunikálni a fiatal férfival, de eszméletlen volt, én pedig hívtam a mentőket. Kicsatoltuk a biztonsági övét, kivettük az autóból, biztonságos távolságra vittük, és stabil oldalfekvésbe helyeztük.

A tüzet az odasiető autósokkal közösen oltottuk el, így az nem terjedt tovább – mondta lapunknak Kiss Balázs, aki úgy gondolja, semmi rendkívüli nincs abban, amit tettek.

Hivatásuknak tekintik

Ő kilencedik, társa hatodik éve dolgozik rendőrként, mind a ketten gyerekkori álmukat váltották valóra azzal, hogy egyenruhásként szolgálnak. Gyakran kerülnek ehhez hasonló helyzetbe, szerintük a mostani eset azért kaphatott nagyobb nyilvánosságot, mert szolgálaton kívül voltak, amikor segítettek.

Kiss Balázs és Tóth Gábor
Fotó: Sipeki Péter

De mint mondják, a rendőri munkát hivatásként élik meg, így a bajbajutottak megsegítése nem időhöz vagy helyhez kötött: bárhol is vannak, ezt diktálja a lelkiismeretük. Ők maguk nem is élik meg ezt hőstettként, ahogy a kollégáik számára is természetes, amit tettek, de természetesen a családjuk és az ismerőseik nagyon büszkék rájuk.

A balesetben a vétlen autó sofőrjének nem esett baja, a VW-t vezető 22 éves sényői férfi könnyű sérüléseket szenvedett, őt kórházba vitték, és kiderült, hogy mielőtt volánhoz ült, alkoholt ivott.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában