Nyíregyháza

2020.03.21. 13:27

Építőiparosok elismerése

Az ipartestület jól gazdálkodott 2019-ben, és hasonlót tervez erre az évre is.

Az ünnepi elnökségi ülés kitüntetett építőiparosai és az ipartestület vendége, Németh László (balról a második), az Iposz országos elnöke | Fotó: Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

Nem változtatott a zárszámadásra és tervezésre már hosszú évek óta jól bevált időponton a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület. A nemzeti ünnepünkhöz illeszkedve március 13-án tartotta meg kibővített elnökségi ülését, amelynek keretében értékelték az ipartestület 2019. évi gazdálkodásának beszámolóját, majd elfogadták a 2020. évi költségvetését.

Az idei esztendő munka- és rendezvénytervének megtárgyalását követően Németh László, az Iposz országos elnöke és Huray Gábor, a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület elnöke kitüntetéseket adtak át a testület arra érdemes tagjainak.

Az ünnepi elnökségi ülés kitüntetett építőiparosai és az ipartestület vendége, Németh László (balról a második), az Iposz országos elnöke | Fotó: Sipeki Péter

A kitüntetettek A Magyar Kézművességért díj bronz fokozatát kapta Bertók István villanyszerelő és Ladányi Miklós építési vállalkozó, ezüst fokozatát kapta Rák János épületgépész, és arany fokozatát vehette át Csurka József épületgépész, Petrikovics István villanyszerelő és Radvánszki József építési vállalkozó. Iposz-díjat adományoztak Hadobás Miklós villanyszerelőnek.

Ezüstkoszorús mesterré avanzsált Dudás János villanyszerelő, és Gyémánt Díjas Kézműipari Mester címet vehetett át Sánta Sándor épületgépész. Huray Gábor épületgépész, ipartestületi elnöknek 40 éves vállalkozói munkája elismeréseként az Iparos Aranygyűrűt és Emléklapot adta át az országos elnök, míg Bacsó János gazdasági vezető a Kézműipar Szolgálatáért emléklapban részesült.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában