utazás 2020

2020.03.06. 07:00

Olaszos kiállításon jártak a nyíregyháziak

Néhány védelmi intézkedés bevezetésével az Utazás 2020 kiállítás megrendezése mellett döntöttek.

Fotó: TDM

Amikor szervezték az Utazás 2020 kiállítást, híre-hamva sem volt a koronavírusnak. Amikor felütötte a fejét a járvány, azt sem sejthették, hogy Olaszország egy része gócpont lesz.

Fokozott intézkedések

A Hungexpo Budapest Vásárközpontban rendezett program előtt a hivatalos honlapon az alábbi közlemény jelent meg: „A Hungexpo Zrt. vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány révén kialakult helyzetet, felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal.

Nincsen olyan ok, mely korlátozná a kiállítások, rendezvények tartását Magyarországon, ahogy nincsenek beutazási korlátozások egyetlen országgal szemben sem, amelyik megjelenik a kiállításon.

Természetesen a résztvevők biztonsága és egészsége prioritást élvez, bármilyen változás történne a járványügyi helyeztet illetően, figyelembe fogjuk venni a releváns állami és központi hatóságok iránymutatását, és minden általuk javasolt intézkedést követni fogunk.

A kiállításon fokozott higiéniai, takarítási intézkedéseket vezetünk be, a kiállítócsarnokokban, fogadócsarnokban kézfertőtlenítő automatákat helyezünk el”. Február 27-én nyílt meg az Utazás 2020: március 1-ig 40 ország több mint 250 kiállítója várta az érdeklődőket 20 ezer négyzetméteren.

Modern, tágas stand

– A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársaival együtt vett részt a kiállításon. A rendezvény „vezérfonala” a nyaralás és a kultúra találkozása volt, ehhez Nyíregyháza is csatlakozott, hiszen több színvonalas és nagy látogatottságnak örvendő művészeti kiállítás, rendezvény és fesztivál lesz ebben az évben is a városban.

A fejlesztéseknek köszönhetően egy új kulturális negyed jön létre, amely még izgalmasabbá teszi a turisták itt tartózkodását – mondta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Nyíregyháza egy modern, tágas standon fogadta a látogatókat, akik leginkább az idei rendezvények, szálláslehetőségek, valamint a turisztikai attrakcióik iránt érdeklődtek.

– Természetesen a gasztronómiai ínyencségek sem maradtak el: szilvás papuccsal és eredetvédett pálinkákkal fogadtuk a vendégeket.

A vasárnap véget ért 43. Utazás kiállításra és a vele egy időben rendezett 29. Budapest Boat Show-ra több tízezren látogattak ki a Hungexpo területére.

Kerékpározhattak is

A külföldi díszvendég Olaszország, a belföldi díszvendég Eger és térsége volt. Olaszország a világ ötödik legnépszerűbb úti célja, a turizmus megjelenése az országhoz köthető. A több mint 90 millió turista tavaly több mint 40 milliárd euró bevételt generált az országban. Eger pedig a magyar turizmus egyik legsikeresebb szereplője.

Harmadik alkalommal rendezték be az Utazáson az Aktív szigetet, amelynek több standból álló együttese hatalmas sikert aratott. Sokan keresték fel a kerékpározással, a gyalogtúrázással, az evezéssel és a nyaralóhajózással foglalkozó standokat.

A Nemzeti Sportügynökség standján idén bárki végig-kerékpározhatott a Giro d’Italia útvonalán, megtekinthette a felmatricázott Giro d’Italia vontatókamiont és különleges, a témához illeszkedő fotókat készíthetett.

A Blogger Találkozón idén is ismert hazai bloggerek tartottak előadásokat, úti és élménybeszámolókat, és adtak hasznos utazási tanácsokat az érdeklődőknek.

Minden korábbinál nagyobb területtel – 2601 négyzetméterrel – volt jelen a Karaván Szalon, ahol hetvenöt lakókocsi és lakóautó mutatkozott be az Utazás 2020 kiállításon.

LTL


 

Nívódíjakat adtak át

A kiállításon tartották a Magyar Fesztivál Szövetség Beke Pál-nívódíj átadóját. Az elismeréseket a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál, a Héttorony Fesztivál, az Ördögkatlan Fesztivál, a Szekszárdi Szüreti Napok és a Tartóshullám/Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét szervezői vehették át. Az Év Fesztiválszervezője díjat is átadták, amelyet az idén Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar Napok főszervezője kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában