FETIVIZIG

2020.03.23. 16:32

Világnapi elismerés a Felső-Tisza-vidék árvízvédelméért

A víz világnapja alkalmából rangos díjat kapott Pesel Antal, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese.

Forrás: Shutterstock

A víz világnapjának megrendezését 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése. Az 1993 óta minden évben március 22-én megtartott világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Pesel Antal | Fotó: FETIVIZIG

A koronavírus előidézte veszélyhelyzet miatt az idén nem rendezték meg a megszokott, víz világnapját kísérő szakmai és kulturális programokat, ám a szakmai kitüntetéseket ezúttal is átadták.

Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója a vízügyi igazgatás területén huzamosabb időn keresztül végzett példamutató munkája elismeréséül Mosonyi Emil Díjban részesítette Pesel Antalt, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesét.

Pesel Antal több mint 30 éve dolgozik a jelenlegi munkahelyén, ugyanabban a beosztásban. Munkájának fontos állomásait jelentették az igazgatóságot érintő pályázatok, projektek. Mindig örömmel vett részt ezek előkészítésében, végrehajtásában és ellenőrzésében, hiszen például az uniós pályázatok sikeres megvalósítása eredményeként jelentősen javult a Felső-Tisza vidékének árvízvédelmi biztonsága. Pesel Antal úgy érzi, a kitüntetést a kollégáinak is köszönheti, mert sikereket csak együtt, csapatban lehet elérni.

Nádasi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában