Kelet-retro

2020.04.07. 08:00

Megfojtotta és megerőszakolta a 13 éves lányt a Kraszna-parton

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

1960. április 7. csütörtök

Sóstói statisztika

Mióta termálvízzel rendelkezik az országos hírű Sóstó, egyre inkább nő az érdeklődés iránta. Míg 1957-ben még csak 70 ezer ember fürdött meg, addig 1958-ban már több mint 200 ezer, s 1959-ben több mint 270 ezer fürdőző vendég kereste fel Sóstót.

1990. április 7., szombat

Megfojtotta és megerőszakolta a 13 éves lányt a Kraszna-parton

F. L. április 3-án a debreceni Főnix szállodában ébredt. Tellett rá neki, mert az előző nap egy vonaton ellopta egy Mongóliából származó fiatal lány csomagjait. Innen Nagydobosra utazott, ahol a presszóban sörözgetett, majd elhatározta, hogy a szokásos útvonalon, a zöldhatáron a feleségéhez és a gyerekéhez Nagykárolyba látogat.

Úton a határ felé Tiborszállásnál, a Kraszna partján megpihent. Ebben az időben egy 13 éves kislány a Kraszna-töltésen a szokásos futóedzését végezte. F. L. megtámadta, bántalmazta, majd az ártérre vitte, ahol megfojtotta, levetkőztette és megerőszakolta. A halott lányt az iskolatársai találták meg. A helyszínre szaladó környékbeliek F. L.-t még ott találták. A tettes a Krasznába ugrott, majd eltűnt az erdőben. Sikerült elmenekülnie, Romániába szökött.

Három nappal később tért vissza, azt állította, hogy ártatlan menekült, akivel a határőrök ennek megfelelően bántak, enni adtak neki, s lefektették. Időközben az egyik ügyeletes határőrnek feltűnt, hogy ráillik a tiborszállási emberölés elkövetőjének személyleírása. F. L.-t a rendőrség előállította. Eleinte tagadott, majd beismerő vallomást tett, de számos bizonyíték is szól ellene. A bíróság F. L.-t előzetes letartóztatásba helyezte, ügyében a vizsgálat folyik.

2000. április 7., péntek

Száz Ladából álló konvoj indult Nyíregyházáról

Meglehetősen szokatlan konvoj indult el egy nyíregyházi telepről. A száz Lada Niva a négyes főúton – rendőri felvezetés mellett – Debrecenbe tartott, ahol Pintér Sándor belügyminiszter ünnepélyes keretek között átadta az autókat négy megye rendőr-főkapitányságainak, határőrségeinek és katasztrófavédelmi igazgatóságainak.

A Ladákat az orosz államadósság fejében kapták a testületek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 15 terepjáróval gyarapodott, az idén még további 54 Ladának örülhetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában