Keresztény Értelmiségiek

2020.07.18. 09:29

Sok élménnyel gazdagabban

Tizenöt éve alakult meg a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi szervezete.

Fotó: KÉSZ

Bár 15 év még nem felnőtt kor egy ember életében, de egy civil szervezet esetében már elmondható: bizony nem gyerekkori életéveket, eseményeket éltek meg együtt a sok jóban a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) baktalórántházi szervezetének tagjai.

Erősödött a közösség

A 2005 júniusában bejegyzett keresztény ökumenikus szervezet baktalórántházi csoportja a megyében harmadikként alakult meg – köszönhetően Juhász Imrének, az akkor itt papi szolgálatot teljesítő római katolikus plébánosnak. A közjó érdekében, önkéntesen, szabadidejük ráfordításával tevékenykedő tagok átlagéletkora megközelíti a nyugdíjas életévet.

Szem előtt tartva a keresztény értékek közvetítését, a másfél évtized alatt több mint ezer esemény történt az egyesület életében. Az óvodáskorú gyermekektől az idős­korúakig minden korosztályt igyekeznek megszólítani. Sok szép élményhez juttatták a gyermekeket, a fiatalokat, a családokat, a házaspárokat, a városlakókat.

Aktív részesei a település kulturális eseményeinek, hitéletükkel támogatják egyházukat, papjaikat, közös eseményeket szerveznek. Egy kis ízelítő a sok tevékenységből, amik a helyi közösség erősödését szolgálták: másoltak kézzel bibliát Ferenc pápának, volt Szent Erzsébet-cipószentelés, őszi termésáldás, Szent Kristóf-napi gépjárműáldás, betlehemi békeláng, bibliakiállítás, sok zarándoklat, ünnepi lelki készület, életfaültetés, bibliatábor, lelki adoptálás a megfogant magzatokért, házasság hete.

A jubileumi tortát egy szalonnasütéssel egybekötött délutánon vágták meg, s a KÉSZ helyi tagjai örülhettek a mögöttük lévő másfél évtizednek – tájékoztatta lapunkat Némethné Csubák Éva.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában