Kelet-retro

2020.08.02. 07:00

Amikor megrohamozták a húsvagonokat Kisvárdán

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

1970. augusztus 2., vasárnap

Déligyümölcs-menetrend

Szeptembertől ismét megjelenik a narancs Nyíregyháza és a megye élelmiszerüzleteiben. Havonta három vagonnal kap ebből a megye, míg a banánszállítmányt csak a téli hónapokra várják.

Fehérgyarmaton a Miskolci Állami Építőipari Vállalat négy 48 lakásos emeletes házat épít az árvízkárosultak részére. Az előregyártott elemeket nyolc teherautó folyamatosan szállítja a helyszínre Miskolcról
Az épülő Nyíregyháza

1990. augusztus 2., csütörtök

Kisvárdai roham a húsvagonok ellen

Július 30-án éjjel 22 óra körül a Nyíregyháza-Záhony állomások között közlekedő vonat óránként mintegy 25 kilométeres sebességgel haladt. A kisvárdai Tüzép-telep melletti vonalszakaszon a mozdonyvezető észlelte, hogy felugrálnak a vonatra, a vagonok közé. Az ugrándozók a levegőcsatlakozót kinyitották, s a vonat befékezett.

A közeli telep lakói megrohamozták a vagonokat, amelyekből különböző húsárukat tulajdonítottak el. Az értesítésre a helyszínre érkező és intézkedő rendőr járőröket többen először kiabálva fenyegették, majd a gépkocsijukat és a rendőröket kővel dobálni kezdték, s fenyegetve feléjük közeledtek. A járőrök figyelmeztető lövés leadása után gépkocsiba szálltak és erősítést kértek, s a cselekménynek annak megérkezése vetett véget.

2000. augusztus 2., szerda

Idős Komár István építette fából a képen látható vízimalmot Túristvándiban. Az eredeti malom szinte ember magasságú hű mása négy négyzetméter alapterületű

Ezek is érdekelhetik