Kelet-retro

2020.08.28. 08:00

Amikor öles lángok csaptak fel a nagyari Petőfi-fából

Öt család lakott jól az uszkai óriásból, élen a nyíregyházi faluellátó könyvesbolt. Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

1960. augusztus 28., vasárnap

Megyénk győzött: élen a nyíregyházi faluellátó könyvesbolt

Megyénk győzött a könyv- és hanglemez-eladási versenyben. A nyíregyházi faluellátó könyvesbolt a mezőgazdasági szakkönyvek országos eladási versenyében első lett. Ugyancsak a megye győzött a hanglemez-eladási versenyben. A győztes boltok között több ezer forintos díjakat osztottak szét.

1980. augusztus 28., csütörtök

Öt család lakott jól az uszkai óriásból

Uszka környéke rendkívül gazdag gombalelőhelyekben. Ez a 274 dkg súlyú óriáspöfeteg öt család vacsorájához volt elegendő.

1990. augusztus 28., kedd

Ég a Petőfi-fa

Nagyar, 1990. augusztus 26., vasárnap délután négy óra. Szatmárcseke felől érkező autós hozza a hírt: „Ég a Petőfi-fa!”. Rohanás a helyszínre – valóban öles lángok csapnak fel a háromszáz éves tölgy testéből. Nagy költőnk emléke kötődik e famatuzsálemhez. Nemcsak hazánk más tájairól látogatnak ide kulturális emlékeink hívei, hanem az erre járó külföldiek is megállnak megcsodálni. És mi lesz most? Égő fáklyaként fogja bevégezni? Talán nem, mert jönnek tűzoltóink, akik közel kétórás kemény munkával megfékezik a lángokat.

Ezek is érdekelhetik