Nyíregyháza

2020.08.05. 16:30

Augusztus idusán jön a májusra tervezett Bringa Piknik

Már egy tajvani cég is kedvet érez hozzá, hogy a rendezvény mögé álljon

Fotó: Sipeki Péter

Egy olyan kerékpározást pártoló városban, amilyen Nyíregyháza is – háromszor is elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet –, még a forgatókönyveket némiképp átíró koronavírus-helyzet sem tehetett tönkre minden fontos bringás-rendezvényt.

Ennek szellemében tartják meg a május közepére tervezett Bringa Pikniket augusztus 15-én, amelyet hagyományteremtő céllal 2018-ban indítottak útjára.

A korábbi évek sikerein felbuzdulva – az idén már négy országból érkeznek ide vendégek – több mint ezer résztvevőre számítanak, és az indulástól az érkezésig sok meglepetéssel készülnek.

Azokra is gondoltak, akiknek egyszerre soknak tűnik a Nyíregyháza és Tokaj közötti 35 kilométeres táv: az útvonalon frissítő pontokon – az egyik Nyírteleken lesz a helyi közösségi háznál, a másik pedig a rakamazi nagy Teknősbéka-háznál –, ásványvizet, pogácsát, gyümölcsöt osztanak, a visszaútnál pedig a MÁV-Strat 14 és 18 óra között, minden óra 34. percében kerékpárszállító vagonokkal is indít Nyíregyházára.

A Kossuth téri 9.33 órás rajt előtt a NYÍR1 KutyaSport Akadémia tagjai megmutatják, hogyan lehet a kedvenceinket megfelelő kerékpárkísérésre nevelni, illetve kisorsolják a jelenleg is folyó Facebook-játék díját, egy kerékpárt. Lesz ingyenes BikeSafe regisztráció, a célállomáson, a Tokaji Fesztiválkatlanban pedig DJ Till zenéi fogadják majd a két keréken érkezőket.

Ahogy az a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján Jászai Menyhért alpolgármester elmondta: a város büszke a felfestett és kitáblázott 71 kilométeres kerékpárútjára, amely a helyközi közlekedést is szolgálja, összekötve a tanyabokrokat és az agglomerációt Nyíregyházával.

Pataki Mihály a Bringasziget tulajdonosa, a rendezvény főszervezője, illetve Juhász Mikós szervező pedig zárásképpen megerősítette, hogy a járványügyi óvintézkedések betartása mellett, a Simano magyarországi képviseletének javítóbusza és két műszaki járműve áll majd a kerekezők rendelkezésére.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában