Nemzeti Konzultáció

2020.08.07. 13:12

Az alkalommal élni is kell

Itt az alkalom, hogy megosszuk a tapasztalatainkat az országvezetéssel – üzente olvasónk.

A koronavírus-járvány elleni védekezésről, tapasztalatokról, további teendőkről szól az új nemzeti konzultáció. Olvasóinkat kértük, osszák meg erről a véleményüket.

– A nemzeti konzultáció egy véleményformáló és visszacsatolási lehetőséget adó, kivételes „intézmény”, ahol most megoszthatjuk álláspontunkat a Covid–19-cel kapcsolatos eseményekről, intézkedésekről, jövőbeni kapcsolódó mechanizmusokról – mondta lapunknak a nyíregyházi Hadobásné Kiss Hedvig.

– Ez most kiváló alkalom arra, hogy a társadalmi kérdésekben véleményt nyilvánítsunk. A jelenleg is nyitott konzultációt azért tartom fontosnak, mert az elmúlt hónapok tapasztalatait oszthatjuk meg országunk vezetésével a koronavírus-járvány következményeiről, valamint a várható második hullámban szükséges kormányzati intézkedésekről. Használjuk ki a lehetőséget! Ne essünk abba a hibába, hogy a ki nem mondott, jelen esetben le nem írt szavaink miatt bánkódunk! Az alkalom adott itt és most, élnünk kell vele, én már természetesen kitöltöttem a kérdőívet.

Hadobásné Kiss Hedvig
Fotó: Hadobásné Kiss Hedvig-archívuma

A védelmünket szolgálja

Hadobásné Kiss Hedvig azt is megosztotta velünk, a kérdőív melyik pontjait tartja különösen fontosnak.

– Valamennyi, a védekezést és megelőzést szolgáló intézkedés fontos és támogatandó, hiszen a magyar állampolgárok, honfitársaink védelmét és egészségük megőrzését szolgálja. A járvány nem csupán a magyar emberekre, de a bankokra és multinacionális cégekre, vállalatokra is hatással van. Mindenki hozzájárulhat a védekezéshez, lehetőséget kell adni mindenkinek, hogy a tőle elvárható mértékben támogassa a Covid–19 elleni küzdelmet.

KM

Ezek is érdekelhetik