Nyíregyháza

2020.09.14. 15:38

Elszomorító hírt kaptak a nyíregyházi örömtáncosok

Bár a flashmob elmarad, nem bánják a próbákra áldozott időt, energiát, és várják a folytatást.

Fotó: Palicz István

Derű és lelkesedés sugárzott azoknak az időseknek az arcáról, akik Ágoston Ildikó tánctanár vezetésével több helyszínen, például a megyeszékhely szívében, a Kossuth téren is táncra perdültek az elmúlt hetekben.

Kitartóan gyakoroltak a nyugdíjasok, meglepetésekkel teli flashmob örömtáncukat azonban – a fokozódó járványhelyzet következtében elmaradó őszi rendezvények okán – egyelőre nem tudják bemutatni a nyíregyházi közönségnek.

Cél: a meg- és elismerés

– Az idősek szomorúan, de megértően vették tudomásul, hogy el kell halasztani a várva várt fellépést.

Azt mondták, így sem bánják a próbákra áldozott időt és energiát, mert nem volt haszontalan: tanultak, mozogtak, kikapcsolódtak, közösséggé formálódtak, a lelkesedésük, aktivitásuk pedig továbbra is töretlen marad.

– Őszintén remélik, hogy amikor lehetőség nyílik rá, megmutathatják majd gyermekeiknek, unokáiknak, a városlakóknak, mit tudnak – mondta Ágoston Ildikó, majd hozzátette: nem titkolt célja volt ezzel az idősek sokaságát megszólító és táncba hívó kezdeményezéssel, hogy a fiatalok és az aktív dolgozók meg-, illetve elismerjék szüleik, nagyszüleik tehetségét.

Sokoldalú tehetségek

– Nyíregyházán pezseg az élet a szépkorúak társadalmában is! Énekelnek, táncolnak, verselnek, kirándulnak, festenek, hímeznek, kulturális, sport- és főzőversenyeken mérettetik meg magukat, emellett odafigyelnek a klubtársaikra, mindenben igyekeznek segíteni egymást. Mindez dicséretre méltó, példaértékű – mutatott rá a „felkészítő tanár”.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában