Nyíregyháza

2020.09.30. 15:37

Laptopot kaptak megyénk mentoráltjai

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

A Tanítsunk Magyarországért Programban országosan 95 tanuló kapott laptopot az ABC Alapítvány felajánlásának köszönhetően, közülük 13-an a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak mentoráltjai, az alapítvány jóvoltából októbertől 26 diáknak biztosítanak ingyenes internet-hozzáférést.

A laptopokat szerdán a Nyíregyházi Egyetemen vehették át a kiválasztott tanulók. A rendezvényen jelen volt Román István megyei kormánymegbízott, dr. Kovács Zoltán, az egyetem rektorhelyettese, dr. Baracsi Ágnes, a program koordinátora és Kavasánszki Orsolya mentor.

A Tanítsunk Magyarországért Program közel két éve indult: a mentor általános iskolásoknak segít olyan készségeket, képességeket és társadalmi mintákat elsajátítani, amelyekkel sikeresen fejezhetik be tanulmányaikat, valamint a jövőben könnyebben helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. A program kiemelt célja a közösségépítés és a fiatalok felelősségvállalásának elmélyítése is.

A koronavírus-járvány hatással volt a mentorprogramra is, ezért a szervezők a tavaszi félév tapasztalatai alapján megkezdték a felkészülést arra, hogy szükség esetén átállhassanak a távmentorálásra.

További részletek a Kelet-Magyarország holnapi számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában