Nyíregyháza, Sóstó

2020.11.11. 11:30

Száznál is több fát ültettek el Sóstón

Különleges fajták is színesítik majd az üdülőövezet látképét.

Dr. Podlovics Roland megmutatja a fákat

Fotó: Sipeki Péter

Újabb állomásához érkezett a sóstói faültetési program, a jelenlegi állapotot egy bejáráson mutatta be a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány a városvezetésnek és a támogatóknak.

Átveszi a város

– A tó keleti partján nyolcvanhárom fát ültettünk el: platánokat, oszlopos tölgyeket, oszlopos gyertyánokat és hársfákat. A park központi része harminchárom fával bővült, ezek között juhar, vörös tölgy, vénic-szilfa és égerfa is van – mondta el dr. Podlovics Roland, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

– Nagyon fontos számunkra a fásítás, a zöldfelületek fejlesztése, és nemcsak Sóstón, hanem Nyíregyháza egész területén, és örömmel vesszük át a most elültetett fák gondozását jövő májustól – hangsúlyozta Jászai Menyhért alpolgármester.

– Az építőipari cégekről sokszor az a kép él az emberekben, hogy csak rombolnak, és amikor valami újat hozunk létre, azzal néha valóban károsítjuk a természetet – mondta el a bejáráson Bencze Antal, a Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója. – Azért támogattuk ezt az ötletet, mert ha felelősen gondolkodunk és tervezünk, egyszerre jelen lehet az építés és környezetünk megóvása.

– Annak idején megfogadtam, hogy ha kivágok egy fát, tízet ültetek a helyére. Szívből remélem, hogy ezzel a programmal sokszorosan teljesíteni tudtam ezt a magamnak tett ígéretet – emelte ki Kovács László, a Kovács Tüzép tulajdonosa.

– Azt szokták mondani, hogy aki fát ültet, az bízik a jövőben – tette hozzá Bagaméri Róbert, a Magyar Közbeszerzési Központ Kft. tulajdonosa. – Ennek a programnak a legfontosabb része számomra, hogy közösen egy olyan tervet valósítunk meg, amellyel szép örökséget hagyunk a gyermekeinknek.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában