Nyíregyháza

2020.12.16. 10:04

Textilmaszkot varrtak a rászoruló családoknak

Kétezer általuk készített textilmaszkot ajánlott fel hátrányos helyzetű családokban élőknek az E.GY. Design.

KM

A maszkokat Gyarmati Edina (pirosban) adta át Lengyelné Pogácsás Máriának (elöl)

Fotó: Trifonov Éva

A maszkokat Gyarmati Edina hétfőn adta át Lengyelné Pogácsás Máriának, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének.

– A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ a látókörében élő halmozottan hátrányos helyzetűeknek juttatja el a mosható, felnőtteknek készült szájmaszkokat. Intézményünk éves szinten a Nyíregyházi járás 14 településén több mint 6000 segítséget kérő emberrel áll kapcsolatban, a maszkokat elsősorban az együttműködő ügyfeleink körében osztjuk szét – fogalmazott Lengyelné Pogácsás Mária.

Fontos a rászorulók segítése

Gyarmati Edina, az E.GY. Design tulajdonosa elmondta, őszintén hisz abban, hogy egy csipetnyi szeretettel, törődéssel és odafigyeléssel szebbé és jobbá teheti az emberek életét. Húsz éve készít egyedi textilajándékokat. Szívből és szeretetből teremtenek értéket, ez minden törekvésük mozgatórugója.

– Krízishelyzetben csak egymásra számíthatunk, összefogással kerülhetünk ki belőle. A Covid első hullámának kezdetén önkéntesekkel közösen 40 nap alatt 15 ezer textilmaszkot készítettünk és küldtünk el ingyenesen azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá. A tavaszi kezdeményezésünk eredménye és az ezért kapott elismerés a Nők Magyarországért Klubtól megerősített minket abban, hogy megérte az a sok munka, erőfeszítés, az önkéntesek áldozatos munkája és az összefogás, amelyek révén mindezt megvalósítottuk. A maszk amellett, hogy segít a fertőzések elkerülésében, annak a jelképe is, hogy viselője törődik magával és másokkal. Jó érzéssel tölt el, ha adhatunk, és ebben sok jó szándékú barát, ismerős is részt vállal. Reméljük, másokat is ösztönöz a kezdeményezésünk – mondta Gyarmati Edina.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában