Ibrány

2021.02.24. 09:15

Vonzóbbá tennék a strandot

A járásközponti szerepet erősítenék Ibrányban, és még szebbé varázsolnák a tiszai strandot.

LTL

Trencsényi Imre

Fotó: Dodó Ferenc

A közel 7 ezres lélekszámú kisvárosban a koronavírus-járványhelyzet miatt elmaradtak a megszokott szabadtéri rendezvények tavaly, ugyanakkor a kulturális programok egy részét megtartották az online térben, amit a település Facebook-oldalán nyomon lehetett követni.

Felelősségteljes gazdálkodás

– A járvány elleni védekezés mellett a takarékos, felelősségteljes gazdálkodás volt a legfontosabb feladatunk – jelentette ki Trencsényi Imre polgármester.

– A közfoglalkoztatási programban 1050 méter hosszú járdát építettünk a Nagyerdőn. A Zrínyi utcán saját erőből, a Gazdasági és Műszaki Ellátó Szervezetünk kivitelezésében két szociális bérlakást alakítottunk ki. Immár működik az európai színvonalú ebrendészeti telep a Hangtalanokért Állatvédő Egyesület fenntartásában, melyet Nagyhalász önkormányzatával közösen valósítottunk meg.

A „Leromlott városi területek rehabilitációja Ibrányban” elnevezésű pályázat révén nyolc szociális és egy szolgálati lakás épült meg. Elkészült a foglalkoztató műhely, a közösségi ház, a szegregációban élőknek.

A LEADER programban 22 személyes kisbuszt nyertek. Az óvoda korszerűsítésére 30 millió forintos támogatásban részesültek.

Fenntartható fejlesztések

– A Kisfaludy-program keretében 36 millió forint értékű forrást sikerült az ibrányi Tisza-part fejlesztésére fordítani. A vissza nem térítendő állami támogatásból öltözőket, zuhanyzókat, illemhelyeket, családi öltözőszobát tartalmazó konténereket vásároltunk és telepítettünk a strand területére – közölte Trencsényi Imre.

A településvezető hozzáfűzte: – Olyan fejlesztéseket szeretnénk a 2021–2027-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban, amelyek szükségesek, hasznosak és fenntarthatók, és igazodnak a megye fejlesztési koncepciójához.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában