Kelet-retró

2021.03.18. 16:00

Egy gázolás, négy halott az eperjeskei istentisztelet után

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 30 éve ezen a napon.

Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1991. március 18., hétfő

Egy gázolás, négy halott az eperjeskei istentisztelet után

Istentisztelet után a templomból mentek hazafelé egy téli délutánon az eperjeskei emberek. Sorjában, gyanútlanul haladtak az út szélén, nem zavarták az egyébként is gyér közlekedést. Hirtelen nagy riadalom támadt közöttük, halálhörgés, jajgatás hallatszott...

T. M. Z. záhonyi lakos Eperjeskén keresztül ittasan vezette tehergépkocsiját. A szakértői vizsgálat szerint kb. 40 km-es sebességgel hajtott, ám a síkos-jeges úton ez relatív gyorshajtásnak számított. Egy enyhén ívelő kanyarban forgalmi okok miatt fékezett, mire a teherautó megperdült és átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra. A gépkocsivezető tehetetlenül fogta a kormányt, a fizika törvényeit nem tudta legyőzni, közepes fokú ittassága miatt lassabban működtek reflexei.

Az egy csoportban haladó hívők közül három a helyszínen, egy a kórházba szállítás után meghalt. Néhányan könnyebben megsérültek. A Nyíregyházi Városi Bíróság az elmúlt napokban hosszú, körültekintő tárgyalás után T. M. Z.-t hét év börtönre ítélte és öt évre eltiltotta a gépjárművezetéstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában