Nyíregyháza

2021.05.27. 06:55

Őszre tervezik az ifjúsági plakátverseny bemutatását

A turizmus, a kultúra és az ifjúság területén fontosak a testvérvárosi kapcsolatok.

Km

Forrás: illusztrcáció/Máté János

Fotó: Mate Janos

Nyíregyháza városvezetése folyamatosan tart online találkozókat a külföldi testvér- és partnervárosaival, annak érdekében, hogy a korábban jól működő kapcsolatokat a járványhelyzetben is fenntartsa – tájékoztatott a városházi sajtóiroda.

Nyíregyházi diákok sikere

Dr. Kovács Ferenc polgármester május 19-én online megbeszélést folytatott ­Michael Joithevel, Iserlohn polgármesterével.

Az eseményen részt vett Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint a testvérvárosi kapcsolatokat több évtizede ápoló Nyíregyházi Iserlohn Bizottság képviselői.

A megbeszélésen szó esett egyebek mellett a járványhelyzet tapasztalatairól, valamint az erre az évre tervezett közös programokról is. A Nyíregyházi Iserlohn Bizottság és az Iserlohni Nyíregyháza Bizottság közreműködésének köszönhetően a megyeszékhely több középiskolájából is jelentkeztek diákok az Iserlohnban kiírt plakátpályázatra, amely 10–24 év közötti fiatalokat szólított meg, a téma a Covid-járvány okozta változások, élethelyzetek megjelenítése volt. Jó hír, hogy a pályázat első 5 helyezettje nyíregyházi diák lett – írja a közlemény, amely kitér arra is, hogy egyeztetnek arról, hogy ősszel Nyíregyházán egy kiállításon bemutassák az ifjúsági plakátverseny válogatott anyagát. Mindkét polgármester megerősítette, hogy fontosnak tartják a két város közötti kapcsolat fenntartását, az együttműködés fejlesztését, kiemelten a gazdaság, a turizmus, a kultúra és az ifjúság területén.

Harmincéves jubileum

A személyes találkozást semmi sem pótolja, így a polgármesterek nagy várakozással néznek egy őszi találkozás elé, amikor a Tirpák Fesztiválon lehetőség nyílhat Nyíregyháza és Iserlohn testvérvárosi kapcsolatának 30 éves jubileumának közös megünneplésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában