Nyíregyháza

2021.05.04. 07:27

Ovisok tanítják a táncot

Nyíregyházán folytatódtak az Így tedd rá! felvételei.

KM

Fotó: Trifonov Éva

A nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tag­intézményében évek óta ­foglalkoznak néptáncoktatással az Így tedd rá! módszer alapján. Ennek lényege, hogy az ovisok mondókák, énekek, játékos gyakorlatok segítségével szinte észrevétlenül sajátítják el a néptánc alapjait. Az Így tedd rá! program Nyíregyházán Balasáné Sebestyén Mónika óvodapedagógushoz kötődik, aki korábban maga is aktív néptáncos volt.

Az alkotó is eljött

A covidos időszakban beszűkültek a lehetőségeink. Jelenleg nem tudják megtartani azokat a továbbképzéseket, amelyek korábban rendszeresek voltak. Ezért találta ki a módszer megalkotója, Balatoni Katalin azt, hogy más formában továbbítja az Így tedd rá!-hoz szükséges anyagokat. Ebből lett a Hétről hétre Így tedd rá! Hetente felkerül a honlapra egy csomag mondókákkal, énekekkel és videókkal együtt. Az idén tavasszal elrajtolt második sorozat tizenhárom részében csak és kizárólag a nyíregyházi ovisokkal készített videók szerepelnek.

A felvételek a napokban folytatódtak, amelyre a módszer megalkotója, Balatoni Katalin is ellátogatott, aki együtt táncolt a nyíregyházi gyerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában