Nyíregyháza

2021.06.25. 12:11

Pluszforrás a paktumnak

A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum megvalósítási határideje is meghosszabbodott.

– Az eredetileg 2 milliárd 56 millió forintos összköltségű projekt keretösszegét 300 millió forinttal megemelte a magyar kormány, sőt, a hosszabbítási kérelmünket is jóváhagyták, így a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum program megvalósítási határideje 2022. december 31-ig meghosszabbodott – közölte a jó hírt dr. Kovács Ferenc a városházán megrendezett pénteki sajtótájékoztatón. A megyeszékhely polgármestere hozzátette, eddig 1201 főt sikerült bevonni a helyi foglalkoztatás erősítését megcélzó projektbe.

A foglalkoztatási paktumprojekt számos munkát vállalni szándékozó, hátrányos helyzetű álláskereső és inaktív személy foglalkoztathatóságának javítását, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedését támogatja, ahogy a közfoglalkoztatottaknak segít elhelyezkedni az elsődleges munkaerő-piacon. A paktum hozzájárul a térség gazdasági fellendítéséhez, a megyeszékhely foglalkoztatási szintjének, valamint a lakosság életszínvonalának növeléséhez.

– A nyíregyházi székhellyel rendelkező vállalkozások számára a támogatási lehetőségek továbbra is adottak, mindezt most a kormány 300 millió forint többletforrással megtoldja. A helyi cégek akár száz százalékos bértámogatást is igénybe vehetnek – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

Dr. Nagy Ervin, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője elmondta: a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum eddigi megvalósítási időszakában kilencszáz, zömében kis- és középvállalkozás jutott forráshoz, 933 személy foglalkoztatását támogatták, míg 264-en álláskeresési tanácsadásban részesültek.

– A Nyíregyházi Járási Hivatalhoz továbbra is benyújthatóak a foglalkoztatáshoz és képzéshez kapcsolódó munkáltatói igények, melyek a feldolgozás után az irányító csoport asztalára kerülnek – hívta fel a figyelmet dr. Nagy Ervin főosztályvezető, aki hozzátette még, hogy szeretnék a rendelkezésre álló támogatási összeg száz százalékát kifizetni, így várják a további jelentkezőket.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában