Nyíregyháza

2021.07.23. 10:01

Három generáció tagjai érezték magukat remekül a Tisza-tónál

A nyíregyházi német nemzetiségi önkormányzat ötvennégy tagja szép helyen töltődött fel.

KM

Forrás: Szeiler Jánosné archívuma

A pandémia miatt elhalasztották a nyíregyházi német nemzetiségi önkormányzat bevált, megszokott programjait. Már régóta vágytak a közös élményre, az újbóli találkozásra. Ezúttal egy egynapos kiránduláson járták be a Tisza-tavi Ökocentrumot.

Gyönyörű panoráma

– Ötvennégyen utaztunk oda, a háromgenerációs csoportunk mindegyik tagja nagyon jól érezte magát – kezdte élménybeszámolóját Szeiler Jánosné, a nyíregyházi német nemzetiségi önkormányzat elnöke.

– A látogatóközpont és a park is mély benyomást tett ránk. Az idegenvezető alaposan tájékoztatott az őshonos állatokról. Magyarország második legnagyobb tavának a panorámájában a kilátóból gyönyörködhettünk. Kishajóval kirándultunk. Útba ejtettük a kiskörei vízlépcsőt is. Összességében elmondhatom, hogy kiváló választás volt a Tisza-tó, amit az elmúlt években látványosan felfejlesztettek, és ezt testközelből megtapasztalhattuk. Az újratalálkozás öröme pedig a hab volt a tortán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában