Újfehértó

2021.09.24. 13:50

Régi vágyuk teljesül az újfehértói polgároknak

Több mint másfél kilométeres szakaszon újul meg a Kossuth utca.

Fotó: Jernei Gábor

„A választókerületemben még soha nem volt ilyen év, hogy egyetlen esztendő alatt ennyi út újult volna meg” – mondta dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő Újfehértón, amikor a helyszínen tekintette meg a Kossuth utca felújítási munkáit. A képviselő hozzátette, az is hatalmas eredménynek számít, hogy a Nyírbátori Ipari Parkból immár közvetlenül elérhető az autópálya és példaértékűnek nevezte az érpataki, a máriapócsi és a bökönyi felújításokat is.

Hetvenmillió forint

– A 3504-es közút Újfehértó belterületén 70 millió forintért összesen 1575 méter hosszban újul meg – mondta el lapunknak Óvári László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója. – Összesen 1500 tonna aszfaltot építünk be a munkálatok során, amelynek végeztével a két oldalon az útpadkákat is megerősítjük 300 tonna kőzúzalék felhasználásával. A felújítást saját forrásból végezzük.

– Emlékezetem szerint Újfehértón még nem volt ilyen év, amikor egyszerre ennyi útfelújítás lett volna – tette hozzá dr. Hosszú József, a város polgármestere. – Régi vágya volt már a polgároknak, hogy a Kossuth utca végre új aszfaltréteget kapjon. A burkolatjavítás mellett várhatóan hamarosan megépül egy kerékpárút is másfél kilométeren a honvédelmi sportközpontig, valamint megoldódik ennek a szakasznak a csapadékvíz-elvezetése. A munkák idejére kérjük az erre közlekedők türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában