Nyíregyháza

2021.09.10. 15:46

Szakmai nap a hatékony együttműködésért

A tanulás fontossága mellett a szakképzési törvény újdonságairól is szó esett a rendezvényen.

KM

Fotó:

Hagyományt szeretne teremteni a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda és a Mustárházat működtető KÉK Egyesület mint az ifjúsági önkormányzati feladatokat ellátó szervezet az idén első alkalommal megrendezett Tanévkezdő szakmai napjával. A pénteki esemény célja, hogy a köznevelésben és a szakképzésben dolgozó szakemberek, pedagógusok, illetve a diákok közötti kommunikáció és együttműködés még eredményesebb legyen.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere beszédében elmondta, örömmel fogadták a Diák-polgármesteri Iroda új ötleteit.

Változatos előadások

– Újszerű az elképzelés, hiszen a Covid-helyzetre, annak társadalmi változásaira szeretne reagálni az iskola és a nevelés területén. A koronavírus átszabta az életünket, ennek egyik formáját tapasztalhattuk meg a digitális oktatással. Ugyanakkor pedagógusként úgy gondolom, a személyes oktatásnak nagyobb ereje van, s a gyerekek is akkor veszik komolyabban a tanulást, ha a pedagógus jelen van – hangsúlyozta az alpolgármester.

A színes és sokrétű előadásokból a jelenlévők a tanulás és a diákmunka fontosságáról, valamint a sikerhez vezető útról hallhattak Ament Balázs, az Erzsébet Ifjúsági Alap programcsoport-vezetője prezentálásában. Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum vezetője az új szakképzési törvénybe engedett betekintést, és a diákönkormányzatok jogairól, kötelességeiről is hallhattak a résztvevők dr. Jásper András, gyermekjogi szakjogász előadásában.

Fotók: Pusztai Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában