Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.10.27. 13:00

Bemutatkoztak Hodász értékei

A szerdai rendezvényen lehetőség nyílt megízlelni a helyi termékekből készült finomságokat is.

„Hodászi értékeink – Mezőgazdaságunk kincsei” címmel, a közmunkaprogramban előállított termékekből nyílt kiállítás a Czine Mihály Könyvtár szomszédságában szerda délelőtt Hodászon.

– Egy magánbeszélgetés során jött az ötlet, hogy szervezett formában mutassuk be a mezőgazdasági értékeinket, köztük a berkenyéből készült lekvárt és szörpöt, az almát vagy a hagymát – fogalmazott köszöntőjében Likvácsik Zsolt polgármester. A településvezető előrevetítette, jövőre szeretnének részt venni a megyei kormányhivatal közfoglalkoztatási kiállításán.

Fülöp István, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője kiemelte, az a cél, hogy minél többen dolgozzanak Magyarországon, ehhez pedig adva van minden lehetőség.

– Nem a segély, hanem a munka az alapja a társadalomnak – húzta alá a hivatalvezető.

Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke hozzátette, minden településnek meg vannak a maga értékei, nincs ez másképp Hodászon sem.

A megnyitó ünnepségre meghívást kapott Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője is, aki a hodászi polgármester munkáját méltatta.

– Ilyen emberek kellenek a települések élére, akik, mint a kelesztés során a kovász, organikus egységeket, esetünkben élhető közösségeket hoznak létre. Likvácsik Zsolt egy ilyen „kovászember” – mondta Kovács Sándor.

Nagy Edina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nemzeti Művelődési Intézet igazgatója az értékteremtés fontosságáról beszélt, amikor úgy fogalmazott: minden értéknek legyen közössége!

– Még nem találkoztam olyan megyei településsel, amelynek ne lett volna olyan értéke, amire büszke lehet – hangsúlyozta Nagy Edina igazgató.

Lakatosné Tóth Ivett szeptember óta közmunkás, korábban berkenyét és paprikát szedett, most a település rendbe tétele ad neki munkát.

– Közeleg a Mindenszentek, most a temetőben dolgozunk, rendbe tesszük a sírokat és az azokat övező kisebb utakat. Van két fiam, az egyik 11, a másik pedig 7 éves, mindketten ide járnak a helyi iskolába – mondta a kiállításon, ahol a hodászi finomságokat meg is kóstolhatták a helyiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában