Horgászat

2021.10.30. 07:00

Doránt Vilmos emléke előtt tisztelegnek

Leveleken pergetve várják a ragadozókat.

KM

Csónakokkal szállják meg a tavat szombaton a horgászok

Forrás: KM

A nagy sikerű tavaszi és őszi pergetőversenyek után a Doránt Vilmos Fox Rage Pergetőversenyt rendezik meg október 30-án, szombaton a Leveleki-víztározónál, ezért a horgászparadicsom a sporthorgászok számára zárva lesz.

Feltérképezés radarral

Napjainkban már hagyomány ez a megmérettetés, amellyel a horgászok és a barátok Doránt Vilmos emléke előtt tisztelegnek, akinek szenvedélye volt a horgászat, kereskedőként segítette e szabadidős tevékenység népszerűsítését és fejlődését megyénkben. Bár soha nem horgászott, mégis ez lett az életformája, rendszeresen látogatta és patronálta a horgászversenyeket. A rendezvénynek az egész országban, sőt még a határokon túl is híre van, több nagy múltú csapat jelezte részvételét a csónakos páros pergetőversenyre, érkeznek vendégek Romániából és Szlovákiából is. Mint Mikucza Zsolt tógazda, a verseny főszervezője elmondta, a múlt héten többen is jöttek a Dunántúlról edzeni. A szervezők a versenyzők számára lehetővé teszik, hogy botok nélkül már az előző napon, pénteken csónakba szálljanak, és szonárral feltérképezhetik a tavat.

A pénteken érkezők biztonságos körülmények között, őrzött parkolóban már aznap vízre is tehetik a csónakjukat, s regisztrálhatnak. Akik a verseny napján érkeznek, 5.30 órától sorjázhatnak, 6 órától pedig várják őket a Sirály presszóban nevezésre és egy bőséges reggelire.

A verseny szombaton 16 óráig tart, az ünnepélyes eredményhirdetés 17 órakor lesz, utána pedig vadlakoma várja a megfáradt, de remélhetőleg élményekkel gazdagodott résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában