Nyíregyháza

2021.10.09. 09:32

Még nem tudni, mi okozta a tömeges megbetegedést Nyíregyházán

Tizennyolc nyíregyházi kollégista került kórházba.

KM

Három személyt szállítottak kórházba a mentők Kecskeméten, miután két autó összeütközött a Dózsa György út – Botond utca – Ipoly utca kereszteződésében, a Kodály Iskola előtt. 20210623 Kecskemét Fotó: Hraskó István HI Petőfi Népe

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Fotó: Hraskó István

Szédülésre, émelygésre, hányásra panaszkodtak azok a nyíregyházi kollégisták, akik közül többen kórházba is kerültek szerda délután. A kiérkező mentők még a helyszínen megvizsgálták a diákokat, pedagógusokat, majd stabil állapotban szállították be a további ellátásra szoruló betegeket a Jósa András Oktatókórházba.

Az iskolafenntartó és a megyei kormányhivatal ételfertőzés gyanújával megkezdte az eset kivizsgálását. Az intézmény tálalókonyháját egyelőre nem használják, a diákok előre csomagolt élelmiszert kapnak.

Az étkeztetésért felelős cég szerint nem ők a felelősek a megbetegedésekért, ugyanis nem ez az egyetlen intézmény, ahová szállítanak, és sehol máshol nem okozott tüneteket a reggeli rántotta és a vacsorára tálalt curry-s csirke. Az ételekből mintát vettek, a laboratóriumi vizsgálat eredményére még várni kell.

Lapunk információi szerint szerdán tizennyolc fiatalkorút vittek be a Jósa András Oktatókórházba ételmérgezés gyanújával. A gyerekek hasfájásra panaszkodtak, hánytak. Akiknél emiatt folyadékveszteség lépett fel, infúziós kezelést kaptak, súlyos állapot szerencsére nem alakult ki egyiküknél sem.

Elhagyhatták a kórházat

Hárman még szerda este hazamehettek és otthonukban gyógyulhattak tovább, a többiek csütörtökön hagyták el a kórházat. Bár a laborvizsgálatok még tartanak, a gyerekek tünetei alapján a jelek arra mutatnak, hogy ételmérgezés lehetett az oka a tömeges megbetegedésnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában